Waar zet je een beeldcoach voor in?

Beeldcoaching zet je in voor jezelf. Hoe fijn. Het is een manier van coaching waarbij jezelf een hele grote inbreng hebt. Beeldcoaching zet je in voor persoonlijke groei in je werksituatie.

Door samen te kijken naar de beelden in jouw omgang en gedrag met anderen en door hierover in gesprek te gaan, ontdek je antwoorden, zie je sterke punten en ontdek je ook veranderpunten.

Hierdoor groei jij, hierdoor ontwikkel jij jezelf op eigen initiatief.

Voor beeldcoaching is lef nodig. Want hoe vreemd kan het zijn om jezelf in actie te zien? Je eigen stem, soms je houding, bepaalde trekjes die je opvallen: het beeld geeft het terug. Bij beeldcoaching ‘geef je jezelf bloot’. Juist doordat ik dit ook zelf heb ervaren, besef ik hoe ik rekening moet houden met deze kwetsbaarheid. Toch, ik kan je nu al vertellen, het went snel.

Beeldopnames zijn 100% objectief! Er is geen sprake van subjectiviteit. Soms kun je (en dat gebeurt vaak) even terugspoelen om iets goed te analyseren. Je ontdekt ZELF wat er gebeurt qua gedrag in een situatie. Een mooiere ‘eye-opener’ is er niet.

Je zet beeldcoaching dus in om in gesprek met mij en met beeldopnames antwoorden te krijgen op je vraag. En die kunnen heel divers zijn.